Building a Better Plant-Based Future together

National Key Accountmanager

National Key Accountmanager

Locatie : Rotterdam / Amsterdam

Upfield, het bedrijf achter A-merken als Becel, Bertolli, Blue Band, Flora en Croma , heeft grote ambities. Upfield investeert volop en dat merkt de consument. De belangrijkste investering is in toptalent. Talent met de potentie om snel door te groeien.  Bijvoorbeeld voor de vacature van National Key Accountmanager 

Over Upfield

In 2018 werd de spreads-business van Unilever overgenomen door private-equity bedrijf KKR en zo kwam Upfield tot stand. De missie is: “to make people to be healthier and happier with nutritious and delicious, natural, plant-based products that are good for you, our planet; and with packaging that’s free from plastic”

Alles wat we doen draait om deze missie. In het kader van duurzaamheid investeert Upfield bijvoorbeeld in 100% plantaardige recepturen, herziene fabrieken, een state-of-the-art IT-systeem en verpakkingen van duurzaam plastic en gerecycelde materialen. Binnen 5  jaar willen we uit plastic zijn. Clean Process duidt niet alleen op het productieproces binnen Upfield, maar de hele keten. Upfield neemt bijvoorbeeld alleen ingrediënten af van leveranciers die zich aan hun richtlijnen houden, en controleren daar ook actief op.

Wereldwijd heeft Upfield een omzet van € 3.5 miljard per jaar en de Nederlandse organisatie heeft een bruto jaaromzet van € 300 miljoen. Alle winst wordt weer terug in de business geïnvesteerd, met het oog op enorme schaalvergroting. De investeringen worden gedaan op basis van drie pijlers: Clean Label, Clean Packaging en Clean Process.

Het is een gedreven organisatie met korte lijnen. Om de enorme groeipotentie voor plantaardige voeding in de Nederlandse markt waar te maken, breidt het commerciële team uit met een National Key Account Manager met potentie om op termijn sales directeur te worden.

Over de vacature: National Key Accountmanager 

De National KAM zorgt samen met het team voor een explosieve groei van plantaardige voeding over de hele linie binnen een Key account

“Alle retailers zien Upfield als Category Captain voor plantbased food. En plantbased food groeit als kool.” – Sander Leenders, Commercieel Directeur

De Key Accountmanager  is verantwoordelijk voor zowel Sales als Category Management. Omdat Upfield veruit de grootste leverancier is van plantaardige voeding, is de samenwerking met de retailers positief en productief. Upfield Nederland is actief in o.a. de categorieën Margarine & Melanges, Kookroom,  Zoet Broodbeleg, olijf olie en zeer recentelijk plantaardige kaas & vitaminepillen. Met de positionering “100% plantbased food” beoogt Upfield groei binnen én buiten deze categorieën.

De National Key Accountmanager richt zich op relatiemanagement en de jaaronderhandelingen van zijn klanten en zal een actieve rol spelen in de verschillende multidisciplinaire teams. Er zal een assistent accountmanager aan hem/haar rapporteren. 

Kandidaatprofiel

  • Minimaal 5 jaar relevante sales ervaring in FMCG voor retail Nederland
  • Minimaal 3 jaar Key Account ervaring, bij Ahold, Jumbo of Superunie ervaring
  • Kennis van Category- en Accountmanagement, data gedreven persoon
  • Kennis van Strategic Revenue Management
  • Energiek, gedreven, sociaal sterk en nieuwsgierig.
  • Hands on mentaliteit en vooral willen winnen
  • Potentieel om door te groeien tot sales directeur

Missie
Bij Upfield is ons doel duidelijk …… Mensen gezonder en gelukkiger maken met goed smakende, gezonde en natuurlijke plantaardige producten die goed zijn voor onze planeet!

Als je een ondernemer in hart en nieren bent, een passie hebt om te winnen en goede kennis en ervaring hebt van de FMCG-business, solliciteer dan op deze uitdagende rol bij Upfield. 

Our Recruiter will review your cv and if we see a fit we will set up a telephone interview first. Once we both agree to a fit we move to the first face to face interview.

#LI-RK1

 

Apply